ΔΙΑΦΟΡΑ
ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ;
Οι λεμφαδένες συλλέγουν και φιλτράρουν υγρά, απόβλητα και επιβλαβή μικρόβια. Ο ανθρώπινος οργανισμός περιλαμβάνει εκατοντάδες λεμφαδένες. Οι σημαντικότεροι λεμφαδένες που που μπορούν να ψηλαφηθούν βρίσκονται:Κάτω από την κάτω γνάθο
Στα πλάγια του λαιμού
Κάτω από τις μασχάλες
Αμοφοτερόπλευρα στη βουβωνική χώρα
Η λέμφος, ένα υγρό που βρίσκεται στους λεμφαδένες, κυκλοφορεί μέσα και έξω από αυτούς και στην συνέχεια στον οργανισμό πριν επιστρέψει στο θώρακα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, παγιδεύει επιβλαβή στοιχεία, όπως βακτήρια, ιούς και σωματικά απόβλητα. Οι λεμφαδένες φιλτράρουν τη λέμφο και στη συνέχεια την επανεισάγουν στην κυκλοφορία του αίαμτος μαζί με άλατα και πρωτεΐνες.
Οι λεμφαδένες περιέχουν επίσης ανοσιακά κύτταρα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων καθώς στοχεύουν τα μικρόβια που έχει συλλέξει η λέμφος. Ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας των ανοσιακών κυττάρων, οι λεμφαδένες μπορεί να διογκωθούν κατά τη διάρκεια μίας λοίμωξης.
Η εντόπιση του οιδήματος εξαρτάται συνήθως από την πληγείσα περιοχή. Για παράδειγμα, μία λοίμωξη του ωτός μπορεί να προκαλέσει διόγκωση των λεμφαδένων κοντά στο αυτί, ενώ μία λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού μπορεί να προκαλέσει διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό.
Ένα από τα κρίσιμα πράγματα, όταν πρόκειται για την υγεία όλων μας είναι η αφαίρεση των τοξινών από το σώμα. Υπάρχουν πολλά συστήματα, τα όργανα και τους αδένες του σώματος που έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσει ότι οι τοξίνες καταστρέφονται. Όμως, πολλοί από αυτούς έχουν βουλώσει, και μερικοί από αυτούς δεν έχουν την κατάλληλη λειτουργία σε όλα. Το λεμφικό σύστημα είναι ένα από αυτά τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών, αλλά δεν λειτουργεί σωστά σε πολλούς ανθρώπους.
Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από λεμφαδένες, αδένες, σπλήνα, αμυγδαλές, και θύμο αδένα. Είναι μέρος του κυκλοφορικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι λειτουργίες του λεμφικού περιλαμβάνουν:
Αφαίρεση διάμεσου υγρού από τους ιστούς
Απορρόφηση και μεταφορά των λιπαρών οξέων και τα λίπη από το πεπτικό σύστημα
Μεταφέροντας λευκά αιμοσφαίρια από τους λεμφαδένες στα οστά
Μεταφέροντας αντιγονοπαρουσιαστικά κύτταρα στους λεμφαδένες.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την κακή λειτουργία του λεμφικού συστήματος, όπως η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, υψηλή πρόσληψη των επεξεργασμένων τροφίμων, και η έλλειψη άσκησης. Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι θα πρέπει να καθαρίσει το λεμφικό σύστημα σας:
πεπτικές διαταραχές
συχνούς πονοκεφάλους
μολύνσεις κόλπων
Το υπερβολικό βάρος
Χρόνια κόπωση
Αρθρίτιδα
δερματικές παθήσεις
ανεξήγητη τραυματισμοί
Για να δημιουργηθεί ροή, το λεμφικό σύστημα ανάγκες του σώματος αναπνοή, κίνηση, δράση των μυών, και εντερική δραστικότητα, επειδή δεν διαθέτει το δικό του σύστημα άντλησης ενεργή της. Σας παρουσιάζουμε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ροή στο λεμφικό σύστημα, που απαιτείται για την απομάκρυνση των τοξινών του σώματος.
Ασκηση
Το πρώτο πράγμα που απαιτεί το υγιές λεμφικό σύστημα είναι μια τακτική άσκηση. Ξεκινήστε με μερικά ευκολότερη ασκήσεις, και κάθε μέρα προσπαθούν να αυξήσουν το επίπεδο της έντασης. Ριμπάουντ σε ένα μικρό τραμπολίνο είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για το λεμφικό σύστημα.
εναλλακτικές θεραπείες
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος είναι ένα λεμφικό μασάζ αποστράγγισης. Μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία της λέμφου, και η εκροή των υγρών, το λίπος και τις τοξίνες από τα κύτταρα. Μια άλλη θεραπεία η οποία θα βοηθήσει στη διέγερση της ροής λέμφου και στην απομάκρυνση των τοξινών του σώματος είναι ο βελονισμός.
Ζεστό και κρύο ντους
Τα αιμοφόρα αγγεία θα διασταλεί από το ζεστό νερό, ενώ το κρύο νερό θα τους ζαρώνουν. Τα υγρά που έμεναν στον οργανισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα αναγκαστεί να βγει από αυτή τη δράση «αντλία». Οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που πάσχουν από την καρδιαγγειακή νόσο δεν πρέπει να κάνει αυτή τη θεραπεία.
Χρησιμοποιήστε στεγνό βούρτσισμα
Βουρτσίστε το ξηρό δέρμα, κάνοντας μια κυκλική κίνηση με μια βούρτσα, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε ένα ντους. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το ξηρό βούρτσισμα με ζεστό και κρύο ντους.
Πιείτε καθαρό νερό
Συνιστάται να καταναλώνουν ένα δεύτερο νερό του σωματικού βάρους σε ουγγιές σε καθημερινή βάση (£ 160 = 80 ουγγιές του νερού). Επίσης, θα πρέπει να καταναλώνουν μερικά ποτήρια νερό λεμόνι.
Αποφεύγετε να φοράτε στενά ρούχα
Φορώντας σφιχτά ρούχα μπορεί να είναι επιβλαβής για την ομαλή κυκλοφορία στο λεμφικό σύστημα, δεδομένου ότι προκαλούν μπλοκαρίσματα στο λεμφικό σύστημα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των τοξινών.
Αναπνεύστε βαθιά
Υπάρχουν 3 φορές πιο λεμφικού υγρού στο σώμα μας από το αίμα και κανένα όργανο για την άντληση αυτό. Μπορείτε να κάνετε μια δράση άντλησης που απαιτεί βαθιά αναπνοή. Θα βοηθήσει το λεμφικό σύστημα κατά τη μεταφορά των τοξινών στο αίμα πριν από το ήπαρ τους αποτοξινώνει.
Τρώτε τροφές που προωθούν τη ροή της λέμφου
Μπορείτε να συμβάλλουν στην υγεία του λεμφικού συστήματος τρώγοντας ωμά τρόφιμα και τα τρόφιμα πλήρη σε θρεπτικά συστατικά:
Χαμηλή φρούτα ζάχαρη
λιναρόσπορο έδαφος
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
αβοκάντο
Chia
αμύγδαλα
Σκόρδο
cranberries
καρύδια
Βραζιλιάνικα φυστίκια
Αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν μπλοκαρίσματα στο λεμφικό σύστημα
Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία του λεμφικού συστήματος:
Τεχνητά γλυκαντικά
συμβατικά γαλακτοκομικά
Επεξεργασμενες ΤΡΟΦΕΣ
Σόγια
Ζάχαρη
Συμβατικά έθεσε το κρέας
Επιτραπέζιο αλάτι
Πάρτε τα βότανα που διεγείρουν τη ροή της λέμφου
Ετοιμάστε τσάγια με αυτά τα βότανα, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία του λεμφικού:
Αστράγαλος
κόλιαντρο
Μαϊντανός
Echinacea
Goldenseal
Pokeroot
ρίζα άγρια indigo
ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ
Για να εξετάσετε αν έχετε διογκωμένους λεμφαδένες πρέπει να ψηλαφήσετε την πληγείσα περιοχή, για παράδειγμα το λαιμό. Οι λεμφαδένες που έχουν διογκωθεί ψηλαφώνται ως μαλακά, σφαιρικά εξογκώματα με μέγεθος αρακά ή σταφυλιού. Μπορεί να είναι ευαίσθητοι στην ψηλάφιση, γεγονός που είναι ενδεικτικό φλεγμονής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λεμφαδένες μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι από το φυσιολογικό.
Πηγή: Best Υγιείς Οδηγός
http://www.naturalcuresandhomeremedies.com
Δημοσίευση σχολίου
0 Σχόλια