Μελάτα αυγά τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας




Μία τροφή αγαπητή στους περισσότερους, υγιεινή και θρεπτική,
Ενας υγιής άνθρωπος μπορεί να καταναλώνει άφοβα 7 αυγά την εβδομάδα, χωρίς να αυξάνεται ο καρδιαγγειακός του κίνδυνος.
Δεν πρέπει να αποκλείουμε τα αυγά από τη διατροφή μας, κι ότι αντίθετα πρέπει να τα προτιμάμε.
Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί
άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.


Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.

Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!


Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!


http://www.newscity1.net/2019/10/blog-post_27.html
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ-ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ: Μελάτα αυγά: Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας (antigrafh-epikollhsh.blogspot.com)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια